PREȘEDINTE ONORIFIC: LUCIAN IULIAN SĂNMĂRTEAN

Lucian Iulian Sănmărtean s-a nascut la Bistrita la 13 martie 1980 dintr-o familie deosebita, cu multa dragoste pentru sport si mai ales pentru fotbal.

Lucian Iulian Sănmărtean este descoperit la varsta de 7 ani (in anul 1987), in curtea Scolii Generale nr.1 din municipiul Bistrita de catre unul din cei mai valorosi antrenori de copii si juniori – domnul sing.Constantin Sava –actualmente , antrenorul grupei de copii nascuti in anul 2008, la A.C.S.TRANSILVANIA BISTRITA.

2018
Ultimul sezon din cariera si-l petrece la FC Voluntari. La finele acestuia, este numit managerul sportiv al loturilor de juniori ale nationalei.
2016
In 2016, revine in Romania pe un contract de un an la Pandurii Targu Jiu.
2015
In luna ianuarie, semneaza cu echipa araba Al-Ittihad, pe o perioada de un an si jumatate. In 31 de meciuri de campionat jucate la echipa, marcheaza 6 goluri inclusiv in ultimul meci.
2014
In luna februarie 2014 semneaza contractul cu Steau Bucuresti si cu evolutiile lui spectaculoase contribuie decisiv la castigarea titlului national.
2011
Pe langa trofeele primite de-a lungul anilor, pe 8 decembrie 2011 primeste primul trofeu personal, fiind ales mijlocasul anului la gala premiilor Fanatic si pe 19 decembrie Liga Profesionala de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal il declara fotbalistul anului in Liga I.
2009
In urma unor accidentari repetate revine la FC Gloria, incepand cu ianuarie 2009, data la care isi reia antrenamentele. In aceasta perioada primeste si banderola de capitan al echipei fiind prezent si evoluand in jocul cu numarul 100 in liga I pentru Gloria Bistrita. Se transfera la FC Vaslui unde devine cel mai valoros jucator al clubului si este investit cu banderola de capitan al echipei. Urmeaza o perioda extrem de benefica pentru Lucian cu jocuri in „Europa League” si este convocat la echipa nationala a Romaniei.
2003
In iulie 2003, clubul elen de fotbal Panathinaikos Atena confirma transferul lui Lucian, club cu care castiga campionatul si cupa, iar fani il numesc: „Sănmărtean- Micul magician”. De la clubul elen ajunge sa evolueze la FC Utrecht in Olanda, unde Piet Buter – directorul tehnic, afirma despre Sănmărtean, la timpul respectiv: „Ne-am adus o mina de aur. Este un jucator de Champions League”.
2000
In anul 2000 castiga cu echipa de tineret a Gloriei, pentru prima data in istoria clubului, titlul de campioana a Romaniei (fiind coechipier cu Horatiu Partiu ,antrenorul grupei de copii nascuti in anul 2006, la A.C.S. TRANSILVANIA Bistrita) si se claseaza pe un onorant loc III in Liga I, in editia de campionat 2002-2003 (cea mai buna clasare a clubului in Liga I).
1999
Lucian Iulian Sănmărtean este promovat in prima echipa a Gloriei la 24 aprilie 1999, intr-un meci castigat cu 3-1 impotriva celor de la FC Onesti. Intr-un timp foarte scurt se impune ca unul dintre cei mai talentati tineri jucatori devenind titular in lotul de tineret al Romaniei.
1990
In anul 1990 este legitimat la FC Gloria Bistrita, echipa sub culorile careia participa la prima competitie oficiala „Memorialul Gheorge Ola” – minifotbal sala-copii, si cucereste locul II, in turneul final de la Deva, unde este declarat cel mai tehnic jucator al turneului. Junioratul il face la Gloria Bistrita si obtine mai multe trofee, activitate care previzioneaza o viitoare mare cariera sportiva.

Noua editie de campionat 2014-2015 reprezinta varful de forma atins de Lucian, evolutiile lui fiind unanim apreciate de specialistii in domeniu (Mircea Lucescu, Hagi, Iordanescu, etc.) cat si de una dintre cele mai mari agentii de stiri din lume, Reuters, care a publicat recent un material in care mijlocasul Stelei este eroul principal: „Romania culege roadele unei veritabile intineriri a lui Lucian Sanmartean, veteranul jucator revenind la echipa nationala dupa trei ani de pauza si dovedindu-se un om de baza in primul 11.

Materialul celor de la Reuters a fost preluat de presa din lumea intreaga, publicatii importante din Europa sau Statele Unite publicand povestea magicianului nationalei Romaniei numit ”Micul Platini”.

La toate aparitiile sale in jocurile din campionatul national, Champions League, Europa League, jocurile echipei nationale, Lucian nu uita sa mentioneze ca este bistritean si ca scoala bistriteana de fotbal a avut un rol important in formarea sa.

Lucian Iulian Sănmărtean este deasemenea un familist model, alaturi de sotia sa Maria (fosta Rus), la randul sau o fosta mare campiona, de fetita Natalia si parintii sai.

Vineri, 19.12.2014, Consiliu Judetean Bistrita-Nasaud ii decerneaza Titlul de Cetatean de Onoare a judetului Bistrita-Nasaud, iar in gala de decernare, primeste din partea cotidianului „Gazeta Sporturilor” si distinctia de fotbalistul anului 2014 in Romania, fiind aclamat la scena deschisa de intraga elita (doctori, ingineri, profesori universitari, genrali, artisti etc.) a judetului .

La 20.12.2014 clubul nostru are onarea de a organiza prima editie a Cupei Lucian Sanmartean, dedicata copiilor nascuti in anii 2006-2008 , la finalul careia Lucian afirma ”Este o deosebită onoare și plăcere pentru mine să văd că există niște oameni pricepuți la acest club” ,ceea ce la si convins sa devina PRESEDINTE DE ONOARE  ACS.TRANSILVANIA BISTRITA.

Sponsori